20. mars: Bokbad under AgoraIRIS-festivalen

Publisert 20/03/24

I samarbeid med Agora Kulturkafé har vi gleden av å invitere til et nytt bokbad der vi presenterer BLIKK, GJENKLANG – Ti musikere om kirsebær, fuglekvitter og dansende fingre – en ny portrettbok, skrevet av Hilde Ljøen og med bilder tatt av Ingvild Vaale Arnesen på oppdrag fra Global Oslo Music.

Alles Kulturhus, Hønefoss / kl. 14100 / fri entré

elproof_BLIKK_150,5x210_OMS_JPEG

Audun Bakkerud fra Agora Kulturkafé vil samtale med Hilde Ljøen om arbeidet med BLIKK, GJENKLANG. Fotografen bak bildene i boken, Ingvild Vaale Arnesen, dukker også opp og forteller om sine erfaringer med dette prosjektet. Det gjør dessuten også tre av musikerne som er portretterte i boken, Evelina Petrova, Rohini Sahajpal og Safaa Al-Saadi, med seg har de instrumenter…

I boken forteller fem kvinner og fem menn åpent om sin vei til musikken. De gir leseren innblikk i sine gripende livshistorier og deler sin lidenskap og livsmening – og sine tanker om et globalt musikkspråk.

Musikerne, som også er komponister, har røtter i andre kulturer og arbeider og bor i Norge, er Nhi Phuong Do, Sidiki Camara, Mariama Ndure, Ivan Mazuze, Ombeline Chardes, Kaveh Mahmudiyan, Evelina Petrova, Safaa Al-Saadi, Rohini Sahajpal og Becaye Aw.
Manusredaktør: Kristin Marie Hauge
Faglig redaktør: Malika Makouf Rasmussen
Forfatteren har mottatt støtte fra Det faglitterære
Boken er publisert med støtte fra Kulturrådet

Dette arrangementet inngår i en langstrakt AgoraIRIS-festival i april og mai, utviklet av Agora Kulturkafé i samarbeid med det nyetablerte IRIS-prosjektet – initiert av aktører i kommunen og lokale kulturentusiaster. IRIS-prosjektet avslutter sitt første aktive år med en stor IRIS-forestilling, der mange lokale krefter er involvert, på Byscenen 28.april. Agora Kulturkafé legger en serie av verdensmusikkonserter inn i AgoraIRIS-festivalen – og programmet fortettes i uka fram mot 28.april. Vi anser alt dette som et pilotprosjekt for en årlig AgoraIRIS-festival i årene framover, med vekt på kulturmøter, mangfold og lokal kreativitet, samt nye impulser blant annet i form av verdensmusikk-konserter

Global Oslo Music startet et arrangørsamarbeid med Agora kulturkafé i 2023, der hensikten er å presentere mange av produksjonene virksomheten står bak til et bredt og variert publikum utenfor Oslo.

 

 

 

 

17. mars: Sidiki Camara til Cafeteatret

Publisert 02/02/24

Global Oslo Music og Kampenjazz inviterer til slipp av Return to the Traditions, Sidiki Camaras nye, Spellemannsnominerte, album gitt ut av Global Sonics.
Med seg på scenen har Camara 3 av landets beste bassister: Mattis Kleppen, Audun Erlien og Bo Berg.

@ Hollendergata 8, kl. 20’00/ billetter forhåndsbestilles her

Cover_by Ingvild Vaale Arnesen

Hva befinner seg midt mellom Fredrikstad, Oslo, Resjemheia og Sanankoroba i Mali? Der musikktradisjoner fra Mali møter norske folketoner. Kanskje også en afrikansk blues av Boubacar Traoré?

Djember, n’goni, bass, bass og bass. Noen som husker trippelbassprosjektet? Rydd plass for noe nytt. Sidiki Camara har fascinert publikum et utall ganger med sin musikk, tradisjonell eller ny, alltid spennende. Return to the Traditions har musikk fra bestillingsverket Nakan som Camara skrev på oppdrag fra Global Oslo Music i 2022.

 

24. februar: Kouame Sereba til Global @ Deichman

Publisert 30/01/24

Velkommen til Global @ Deichman i det nydelige biblioteket på Grünerløkka, der vi går tett på skapende og utøvende kunstnere gjennom levende musikk og samtaler.

Til den andre utgaven av Global @ Deichman 2024 har vi gleden av å invitere publikum til et nærmøte med en markant musiker som har preget det norske kulturlivet i 40 år.

@Deichman Grünerløkka, Schous plass 10 / kl. 14’00 / fri entré

Kouame Sereba-Foto by Ellen Stokland
Foto: Ellen Stokland

Kouame Sereba (født i Elfenbenskysten) er vokalist og multiinstrumentalist. Med utgangspunkt i musikktradisjoner fra sitt hjemland i Vest-Afrika har han som ingen andre trukket tråder mellom afrikansk og norsk folkemusikk, mellom jazz, barokk, moderne afrikansk pop og samtidsmusikk. Hans musikalske univers lar seg ikke minst høre på klassikeren “Frå Senegal til Setesdal” sammen med Kirsten Bråten Berg, Bjørgulv Straume og Solo Cissokho. Sereba har vist seg som en lydhør og svært kreativ musiker, både i samspill med andre utøvere – med vidt forskjellige musikalske ståsteder – og når han står alene på scenen. Med mange tusen skolekonserter har han dessuten begeistret flere generasjoner av barn i hele landet. I 2023 ble han tildelt Statens kunstnerstipend.

Til Global @ Deichman kommer Sereba med instrumenter, anekdoter og fortellinger fra en lang og formidabel karriere som fortsetter å berike et stort publikum. Samtalen med ham ledes av journalist Hilde Ljøen.